Restaurant

Restaurants verkopen maaltijden aan hun gasten. Grote of kleine, goedkope of dure maaltijden. Gasten kunnen vaak kiezen uit verschillende gerechten. Dit heet menu à la carte. Mensen bezoeken een restaurant omdat je er lekker kunt eten en vaak ook om de hele sfeer er omheen. De klanten verwachten een goede service. Hoe luxe die service is, ligt aan het aantal sterren dat een restaurant heeft. De Franse firma Michelin beoordeelt restaurants op kwaliteit en deelt vervolgens sterren uit (of niet natuurlijk). Hoe meer sterren, hoe luxueuzer een restaurant is. Gasten zijn bijvoorbeeld bereid om veel geld te betalen voor een diner in een driesterren restaurant. Maar er zijn ook gasten die voor een snelle hap naar een fastservice restaurant gaan. Hieronder vind je een overzicht van de restaurants zoals wij die in Nederland kennen.

Soorten restaurants

Bistro

Verkoop van kleinere, soms speciale buitenlandse maaltijden en verkoop van alle soorten dranken.

Restaurant

Verkoop van maaltijden en alle soorten dranken.

Café-restaurant

Verkoop van alle soorten dranken en verkoop van maaltijden.

Wegrestaurant

Verkoop van maaltijden, snacks en alle soorten dranken gericht op gebruikers van snelwegen.